Zestaw do kawy GRAEF PIVALLA SET

Dostępność: duża ilość
Cena: 2 307,04 zł 2307.04
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 3.37026
Producent: -
Kod produktu: Z040952
Pin It

Opis

Ekspres do kawy Graef Pivalla ES 702

Technologia espresso stosowana w kolbowych ekspresach do kawy marki Graef, ma swój początek już w 1901 roku. Drobno zmielona kawa (w ilości ok. 6-7 g) jest ekstrahowana w urządzeniu pod wysokim ciśnieniem (ok. 9 barów) przez 25 do 30 sekund (woda w zależności od ustawień urządzenia, ma temperaturę od 90 do 96°C). W przypadku ekspresów kolbowych, zmieloną kawę wsypuje się ręcznie do wyjmowanego sita i dociska - proces ten nosi nazwę "ubijania". Punktem wyjścia do przygotowania dobrego espresso jest tzw. zasada 4 M:

  1. Mieszanka (Miscela) - wybór ziaren kawy.
  2. Młynek - dobry młynek, który zawsze mieli kawę na świeżo, jak np. CM 702, CM 800, CM 802 lub CM 900.
  3. Ekspres (Macchina) - odpowiednie urządzenie, które generuje optymalne ciśnienie wody.
  4. Ręka baristy (Mano) - przygotowuje espresso i dostosowuje do siebie pozostałe 3 czynniki.

Zalety i cechy ekspresu do kawy GRAEF PIVALLA:

  • Wysokiej jakości obudowa z anodowanego aluminium i stali nierdzewnej, lakierowana na matową czerń,
  • Nagrzewnica (termoblok) ze stali nierdzewnej,
  • Kolba (portafilter) o średnicy 58 mm, wykonana ze stali nierdzewnej,
  • Wyjmowany zbiornik na wodę 2,5 litra, ze wskaźnikiem poziomu wody,
  • Whisper Espresso Bar pompa ciśnieniowa max. 16 bar,
  • Obrotowa 360° dysza do gorącej wody i spieniania mleka,
  • Pojemnik na mleko ze stali nierdzewnej,
  • Pokrętło do ręcznego wyboru funkcji (kawa, kakao, itp.),
  • Sygnał akustyczny informujący o zakończeniu zadania,
  • Krótki czas nagrzewania,
  • Pasywna płyta grzejna do filiżanek,
  • Jednościenne kosze filtracyjne Ø 70 mm, na 1 i 2 filiżanki,
  • Wyjmowana tacka ociekowa,
  • Odpinana płyta bazowa,
  • Zestaw do czyszczenia.

 

Młynek do kawy Graef CM 702

Sama dobra kawa ziarnista to nie wszystko. Dużo zależy od podejścia do niej, a przede wszystkim od stopnia grubości zmielenia. W zależności od wyboru, możemy przyrządzić przeróżne odmiany kawy, niemniej by wydobyć z niej idealny aromat, należy zmielić ją na grubość adekwatną do planowanego sposobu parzenia. Nieodzowny do tego na co dzień jest odpowiednio dobrany młynek do kawy.

Zalety i cechy młynka do kawy Graef CM 702:

  • kompaktowa budowa Graef CM 702 została wykonana z wytrzymałego tworzywa. Uniwersalny i nowoczesny design młynka CM 702 pozwala mu wspaniale prezentować się tak w domowej kuchni jak i na blacie każdego baristy.
  • innowacyjne rozwiązania techniczne to żarna ze stali nierdzewnej, które zapobiegają przegrzaniu kawy podczas mielenia.
  • automatyczny tryb pracy w modelu CM 702 oznacza, że młynek włączy się, gdy użytkownik wsunie w uchwyt kolbę bądź dołączy do młynka pojemnik na zmieloną kawę.
  • urządzenie Graef CM 702 pozwoli Tobie na precyzyjną regulację grubości mielenia ziaren kawy, na 24 możliwe sposoby.
  • zastosowanie młynka stożkowego ze stali nierdzewnej pozwala zachować naturalny aromat świeżo zmielonej kawy.
  • w dolnej części komory mielenia młynka CM 702 zamontowane jest aluminiowe koło wirujące z 5 łopatkami, które wspomaga wyrzut zmielonej kawy
  • zamknięcie otworu wysypowego zbiornika kawy odbywa się automatycznie. Ta funkcja umożliwia przechowywanie w nim ziaren niezmielonej kawy bez obawy na ich zwietrzenie
  • dzięki przełącznikowi ON / OFF użytkownik samodzielnie wybiera tryb pracy młynka CM 702 : automatyczny lub ciągły.

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl