Ostrzałka elektryczna do noży GRAEF CC150
towar niedostępny
Opis
Ostrzenie noży bez przegrzewania ostrza
Ostrzałka elektryczna CC150 przeznaczona do wszystkich gładkich i ząbkowanych noży domowych, rekreacyjnych i przemysłowych. Nadaje się również do noży japońskich. Wolno obracające się elementy ścierne zapobiegają przegrzaniu się ostrza.
W ostrzałce Graef CC 150 zastosowane jest dwufazowe szlifowanie tarczami diamentowymi i polerowanie tarczami ceramicznymi z opcjonalnym kątem 15° lub 20°. Ostrzałka bezpieczna dla noży każdej jakość dzięki minimalnemu ścieraniu materiału noża i precyzyjnemu pozycjonowaniu noża dzięki prowadnicy kątowej z elastomeru.
Ostrzenie noży jest ważnym procesem, który pozwala na zachowanie ich ostrości i sprawności podczas pracy. Istnieje wiele metod ostrzenia noży, w tym stosowanie tarcz diamentowych tak jak w modelu CC 150. Tarcze te są skutecznym narzędziem do ostrzenia noży, ponieważ są wykonane z bardzo twardych materiałów i zapewniają ostre krawędzie bez uszkadzania noża.
Zaletą tarcz ostrzących z powłoką diamentową, jaką można znaleźć w ostrzałce do noży CC150, jest w zasadzie szybki wynik ostrzenia. Dodatkowo urządzenie to może generować specjalną krawędź tnącą, w zależności od rodzaju noża - na przykład szorstką krawędź tnącą do mięsa włóknistego lub gładką, do filetów rybnych. Możliwości są nieograniczone. Elastomerowa prowadnica ostrzałki do noży CC 150 prowadzi do precyzyjnej krawędzi tnącej ostrza - w tym przypadku nawet do noży azjatyckich o kącie 15°. Dzięki opatentowanym, elastycznym tarczom polerskim na etapie 3 nawet ząbkowane ostrza można dokładnie naostrzyć.
W ostrzałce zastosowane najlepsze technologie na rynku:
- Diamentowe tarcze szlifierskie - Używając diamentu, najtwardszej naturalnej substancji na ziemi, nasza stal pokryta diamentem, ostrzy noże szybciej i łatwiej.
- Ultrastop® - Ta ostrzałka do noży zawiera opatentowane, elastyczne tarcze honujące w końcowym etapie, które wytwarzają wyjątkowo wypolerowane ostrze noża.
- EDGESELECT® - Umożliwia dostosowanie krawędzi tnącej do wykonywanego zadania cięcia. Idealny do wzmocnionej krawędzi skrawającej lub zoptymalizowanej, precyzyjnej krawędzi skrawającej.
Najwyższa jakość wykonania, co jest już standardem marki Graef, gwarantuje długotrwałe i bezawaryjne użytkowanie urządzenia.
Dwa kąty ostrzenia noży
Profesjonalne elastomerowe prowadzenie ostrza zapewnia precyzyjne prowadzenie kątowe noża oraz łatwą obsługę ostrzałki.
- Kąt ostrzenia 20° - Ostrzenie zapewnia mocne, ultra ostre i długotrwałe wielofazowe polerowanie krawędzi przy kącie szlifowania 20°. Krawędź tnąca zostaje zaostrzona sferycznie.
- Kąt ostrzenia 15° - Ostrzenie zapewnia mocne, bardzo ostre i długotrwałe wielofazowe polerowanie krawędzi przy kącie szlifowania 15°. Krawędź tnąca zostaje zaostrzona sferycznie.
Dane techniczne
Długość [cm] | 25,0 |
Szerokość [cm] | 11,2 |
Wysokość [cm] | 11,0 |
Waga netto [kg] | 2,045 |
Moc [W] | 75 |
Zasilane [V] | 230 |
Załączona dokumentacja | instrukcja obsługi w języku polskim, karta gwarancyjna |
Linia | Chef's Line |
Kąt szlifowania krawędzi ostrza | 15°/20° |
Rodzaj tarcz szlifierskich | diamentowe |
Rodzaj tarcz polerskich | porcelanowe |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.