Ostrzałka elektryczna do noży GRAEF CC80
Ostrzałka elektryczna do noży Graef CC80 przeznaczona do wszystkich gładkich i ząbkowanych noży domowych, rekreacyjnych i przemysłowych.

Koszty dostawy wybranego produktu
-
Kurier inPost Darmowa
-
Paczkomat inPost Darmowa
-
Kurier GLS Darmowa
-
Odbiór osobisty Darmowa
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Kod produktu: Z094719
Kod kreskowy: 4001627009274
Ostrzenie noży bez przegrzewania ostrza
Ostrzałka elektryczna CC80 nadaje się do ostrzenia wszystkich cienkich - tak gładkich, jak i ząbkowanych noży domowych, rekreacyjnych oraz komercyjnych.
Zaletą tarcz ostrzących z powłoką diamentową, jakie można znaleźć w hybrydowej ostrzałce do noży CC80, jest w zasadzie szybki wynik ostrzenia. Dodatkowo urządzenie to może wyostrzyć specjalną krawędź tnącą, w zależności od rodzaju noża - na przykład szorstką krawędź tnącą do mięsa włóknistego lub gładką, do filetów rybnych. Możliwości są nieograniczone.
Stała prowadnica ostrzenia pod kątem 20° ostrzałki do noży CC80 prowadzi do precyzyjnej krawędzi tnącej ostrza.
Dzięki ręcznym tarczom polerskim z powłoką diamentową na etapie drugim, można dokładnie naostrzyć nawet noże ząbkowane.
Silnikowo i manualnie
Dwuetapowy proces ostrzenia noża, pozwala dość szybko utworzyć ostrą krawędź (Etap 1 - silnikowy), którą następnie całkiem sprawnie i szybko daje się wypolerować ręcznie (Etap 2 - manualny).
Dwie pierwsze szczeliny, patrząc od lewej strony urządzenia, mieszczą napędzane silnikiem tarcze szlifierskie. To właśnie tam w naprzemiennym schemacie procesu ostrzenia (w prawej i lewej szczelinie) tworzy się nowy zadzior na ostrzu, gdy klinga poddawana jest obróbce szlifowania, pod nominalnym (odpowiednim dla noży europejskich i amerykańskich) kątem 20°, raz lewą, a raz prawą stroną krawędzi swojego ostrza.