Ostrzałka elektryczna do noży GRAEF CC80
towar niedostępny
Opis
Ostrzenie noży bez przegrzewania ostrza
Ostrzałka elektryczna CC80 nadaje się do ostrzenia wszystkich cienkich - tak gładkich, jak i ząbkowanych noży domowych, rekreacyjnych oraz komercyjnych.
Zaletą tarcz ostrzących z powłoką diamentową, jakie można znaleźć w hybrydowej ostrzałce do noży CC80, jest w zasadzie szybki wynik ostrzenia. Dodatkowo urządzenie to może wyostrzyć specjalną krawędź tnącą, w zależności od rodzaju noża - na przykład szorstką krawędź tnącą do mięsa włóknistego lub gładką, do filetów rybnych. Możliwości są nieograniczone.
Stała prowadnica ostrzenia pod kątem 20° ostrzałki do noży CC80 prowadzi do precyzyjnej krawędzi tnącej ostrza.
Dzięki ręcznym tarczom polerskim z powłoką diamentową na etapie drugim, można dokładnie naostrzyć nawet noże ząbkowane.
Silnikowo i manualnie
Dwuetapowy proces ostrzenia noża, pozwala dość szybko utworzyć ostrą krawędź (Etap 1 - silnikowy), którą następnie całkiem sprawnie i szybko daje się wypolerować ręcznie (Etap 2 - manualny).
Dwie pierwsze szczeliny, patrząc od lewej strony urządzenia, mieszczą napędzane silnikiem tarcze szlifierskie. To właśnie tam w naprzemiennym schemacie procesu ostrzenia (w prawej i lewej szczelinie) tworzy się nowy zadzior na ostrzu, gdy klinga poddawana jest obróbce szlifowania, pod nominalnym (odpowiednim dla noży europejskich i amerykańskich) kątem 20°, raz lewą, a raz prawą stroną krawędzi swojego ostrza.
Dane techniczne
Długość [cm] | 19,7 |
Szerokość [cm] | 8,5 |
Wysokość [cm] | 9,6 |
Waga netto [kg] | 1,00 |
Moc [W] | 45 |
Zasilane [V] | 230 |
Załączona dokumentacja | instrukcja obsługi w języku polskim, karta gwarancyjna |
Linia | Young Line |
Kąt szlifowania krawędzi ostrza | 20° |
Rodzaj tarcz szlifierskich | diamentowe, obrotowe |
Rodzaj tarcz polerskich | diamentowe, stałe |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.