Ostrzałka elektryczna do noży GRAEF CC120
towar niedostępny
Opis
Ostrzenie noży bez przegrzewania ostrza
Ostrzałka elektryczna CC 120 przeznaczona została do wszystkich gładkich i ząbkowanych noży domowych, rekreacyjnych oraz przemysłowych. Wolno obracające się elementy ścierne zapobiegają przegrzewaniu się ostrza.
Ostrzenie noży jest ważnym procesem, który pozwala na zachowanie ich ostrości i sprawności podczas pracy. Istnieje wiele metod ostrzenia noży, w tym stosowanie tarcz diamentowych tak jak w modelu CC 120. Tarcze te są skutecznym narzędziem do ostrzenia noży, ponieważ są wykonane z bardzo twardych materiałów i zapewniają ostre krawędzie bez uszkadzania noża. Dodatkowo urządzenie to może generować specjalną krawędź tnącą, w zależności od rodzaju noża - na przykład szorstką krawędź tnącą do mięsa włóknistego lub gładką, do filetów rybnych. Możliwości są nieograniczone. Elastomerowa prowadnica ostrzałki do noży CC 120 zapewnia precyzyjną krawędź tnącą ostrza - w tym przypadku nawet bardzo tępych lub uszkodzonych noży (wykorzystując I stopień do wstępnego ostrzenia). Opatentowane, elastyczne tarcze polerskie na etapie 3 umożliwiają dokładne naostrzenie nawet ząbkowanych noży.
W ostrzałce zastosowane najlepsze technologie na rynku:
- Diamentowe tarcze szlifierskie - Używając diamentu, najtwardszej naturalnej substancji na ziemi, nasza stal pokryta diamentem, ostrzy noże szybciej i łatwiej.
- Trizor® Wysokowydajna krawędź tnąca - trzy odrębne fazy ułożone pod różnymi kątami, tworzą wspierającą, łukowatą krawędź z potrójnym ścięciem.
- Ultrastop® - Ta ostrzałka do noży zawiera opatentowane, elastyczne tarcze honujące w końcowym etapie, które wytwarzają wyjątkowo wypolerowane ostrze noża.
- EDGESELECT® - Umożliwia dostosowanie krawędzi tnącej do wykonywanego zadania cięcia. Idealny do wzmocnionej krawędzi skrawającej lub zoptymalizowanej, precyzyjnej krawędzi skrawającej.
Najwyższa jakość wykonania, co jest już standardem marki Graef, gwarantuje długotrwałe i bezawaryjne użytkowanie urządzenia.
Trzystopniowe ostrzenie
W celu uzyskania najlepszych efektów w ostrzeniu noży postanowiliśmy zastosować w ostrzałce CC 120 trzystopniowe ostrzenie:
- 1 stopień: ostrzenie wstępne za pomocą tarcz diamentowych,
- 2 stopień: ostrzenie za pomocą kół diamentowych,
- 3 stopień: szlifowanie / honowanie tarczami ceramicznymi.
Ostrzałka jest bezpieczna dla noży każdej jakości, dzięki minimalnemu ścieraniu materiału noża oraz precyzyjnemu pozycjonowaniu ostrza, możliwemu dzięki prowadnicy kątowej z elastomeru.
Uwaga! Modelu CC 120 nie poleca się w przypadku noży japońskich.
Pliki do pobrania:
Dane techniczne
Długość [cm] | 25,0 |
Szerokość [cm] | 11,2 |
Wysokość [cm] | 11,0 |
Waga netto [kg] | 2,036 |
Moc [W] | 75 |
Zasilane [V] | 230 |
Załączona dokumentacja | instrukcja obsługi w języku polskim, karta gwarancyjna |
Linia | Family Line |
Kąt szlifowania krawędzi ostrza | 20° |
Rodzaj tarcz szlifierskich | diamentowe |
Rodzaj tarcz polerskich | diamentowe |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.